Her er opskriften på en gratin med porrer og bacon. Opskriften rækker til 4 personer.
Ingredienser
5 slanke porrer
salt
1 skalotteløg
40-50 g smør
75 g mel
1 tsk hvidvinseddike
2 dl mælk
1 dl fløde
5 æggeblommer
peber
muskatnød
5 æggehvider
125 g bacon (3 tykke skiver)
en god håndfuld friskreven parmesanost
rasp
smør
Sådan laver du en gratin med porrer og bacon
Tænd ovnen på 200° almindelig ovnvarme.
Gør porrerne i standog skær dem i stykker på ca. 8 cm, læg dem i en gryde, drys med salt og damp dem i 5 dl vand i 7-8 min. Lad dem dryppe af og kog vandet ind til 3-4 dl.
Pil og hak skalotteløget meget fint. Bag mel og smør op i en kasserolle. Tilsæt skalotteløget og lad det snurre lidt med før der spædes med først porrevand og vineddike, og siden mælk og fløde. Lad stuvningen koge godt igennem og lad den derefter køle af til den er fingervarm. Tilsæt æggeblommerne og rør godt. Smag til med peber, muskatnød og salt. Pisk hviderne helt stive og vend dem sammen med stuvningen. Skær sværen af baconen og skær den i små terninger. Smør et ildfast fad med smør og drys det med rasp. Til porregratin vælges et fad med en stor overflade, så porrestykkerne kan ligge i ét lag i fadet. Drys lidt parmesanost over og dæk med gratinmassen. Drys med baconterninger og rasp og læg et par smørklatter øverst. Bag gratinen i ca. 45 min.
Skriv et svar