En enkel kyllingeret med smag af middelhavet.
Ingredienser:
8 kyllingelår
3 citroner
2 fed hvidløg
2 tsk oregano
3 spsk olivenolie
salt og peber
1 løg
2 dl hønsebouillon
2 spsk tomatpuré
Fremgangsmåde:
Sæt ovnen på 225 grader. Skyl kyllingelårene i koldt vand og tør dem.
Vask to af citronerne godt og riv det gule af skallen. Pres saften ud af dem.
Skær den sidste citron i skiver til garnering.
Pres hvidløgsfeddene og bland med citronskal og citronsaft, oregano og 1 spsk olie. Krydr med salt og peber.
Stryg citronblandingen hen over kyllingelårene, læg dem i et fad og steg dem i ovnen ca 15 min.
Hak løget fint og lad det stege kort på en pande i resten af olien. Kom bouillon og tomatpuré på og lad det hele koge sammen.
Tag kyllingen ud af ovnen og hæld bouillonblandingen over. Sæt fadet tilbage i ovnen 5- 10 min.
Kontroller med en kødnål om kødet er gennemstegt.
Anret pænt på tallerkner og pynt med citronskiver.
Skriv et svar