Her er opskriften på en gratin med fisk. Denne fiskegratin rækker til 4 personer.
Ingredienser
400 g kogt hvid fisk
1 skalotteløg
40-50 g smør
75 g mel
1 dl hvidvin eller tør hvid vermouth
ca. 3 dl fiskebouillon
2 dl mælk
1 dl fløde
5 æggeblommer
peber
muskatnød
5 æggehvider
rasp
smør
Sådan laver du en fiskegratin
Tænd ovnen på 200° almindelig ovnvarme. Tag fisken frem hvis den har været i køleskabet.
Pil og hak skalotteløget meget fint. Bag mel og smør op i en kasserolle. Tilsæt skalotteløget og lad det snurre lidt med før der spædes med først fiskebouillon og vin/vermouth, og siden mælk og fløde. Lad stuvningen koge godt igennem og lad den derefter køle af til den er fingervarm. Tilsæt æggeblommerne og rør godt. Smag til med peber, muskatnød og salt. Pisk hviderne helt stive. Pil fisken i mindre stykker og vend forsigtigt både fisk og æggehvider sammen med stuvningen. Smør et ildfast fad med smør og drys det med rasp. Hvis man ønsker at gratinen skal soufflere dvs. hæve, vælges en cylindrisk form. Fyld gratinmassen i formen og drys lidt rasp over. Læg et par smørklatter øverst og bag gratinen i ca. 45 min.
Tips
Klipfisk, brosme, gedde, lange, kuller, torsk m.fl. er særligt velegnet til fiskegratin
Fiskegratin kan også laves af et stykke fisk der dampes specielt til gratinen. I så fald kan man anvende den bouillon fisken er pocheret i til at lave stuvningen med.
Skriv et svar