Her er opskriften på et kartoffelfad med røget laks.
Ingredienser
800 g faste kartofler
250 g ferskrøget laks
12 forårsløg
1 stort bdt dild
4 æg
3½ dl fløde
Salt og peber
40 g smør
Fremgangsmåde
Kartoflerne skæres i ca. 1 cm tykke skiver. Den røgede laks skæres i strimler. Forårsløgene skæres i tynde skiver. Hak dilden.
En 3. del af kartoflerne lægges i et smurt ovnfast fad. Halvdelen af laksen, dilden og forårsløgene fordeles over. Læg endnu en 3. del kartofler på og dernæstresten af laksen, dilden og forårsløgene. Slut af med et lag kartofler.
Pisk æg og fløde sammen med salt og peber og hæld det over kartoflerne. Hæld smeltet smør over og drys med salt og peber.
Sæt fadet i en 180 grader varm ovn i ca. 30 minutter, til massen er stivnet.
Skriv et svar