Her er opskriften på nogle lækre stegte hellefiskefileter med sesamfrø, hvortil der serveres en dejlig pastasalat. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
4 store stykker hellefiskefilet (optøede)
2 æggehvider eller 1 æg
salt og peber
Sesamfrø
Smør og olie til stegning
Pastasalat:
1 pk frisk spinatpasta (kogt og afkølet)
200g kogte, kolde grønne bønner
1 lille fennikelknold
Dressing:
1½ bg (300g) græsk yoghurt 10%
1-2 tsk barbecuekrydderi
2 tsk knuste røde peberkorn
Salt
Grøn salat
Brøndkarse eller alm. Karse til pynt
Fremgangsmåde
Skær den kolde pasta i mindre stykker og bland dem med de grønne bønner og papirtynde skiver fennikel. Gem gerne fennikelløv til pynt. Rør yoghurten lind med vand og smag den til med krydderier. Læg et godt lag salat i bunden af en skål og fordel halvdelen af pastablandingen over den. Læg det halve af dressingen over og dæk med resten af pastablandingen. Kom resten af dressingen på og pynt salaten med lidt grønt.
Dup hellefiskefileterne tørre og vend dem først i sammenpisket æggehvide eller ælg og derpå i sesamfrø. Klap sesamfrøene fast med hånden og steg hellefiskefileterne i en blanding af gyldent smør og rapsolie ved middel varme i ca. 4 minutter på hver side. Vend dem helst kun én gang, så der ikke falder for mange sesamfrø af. Træk panden væk fra varmen og lad fisken hvile i et par minutter, inden du serverer den med pastasalaten til.
Skriv et svar