Denne bornholmske specialitet kan du her se opskriften på. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
4 skiver rugbrød
Smør efter behag
3-4 røgede sild
4 æggeblommer
4 løgringe
1 bdt hakkede radiser
2 spsk fintklippet purløg
Fremgangsmåde
Rugbrødsskiverne stikkes ud med et rødvins- eller ølglas, hvad der er størst i rundingen og smøres med smør.
Sildene skæres op i bugen, hovedet skæres af og de udbenes. Det gøres nemmest ved at banke de røgede sild på ydersiderne med ryggen af en køkkenkniv, derefter lægges den på “ryggen” med skindsiden nedad og forsigtigt fjernes ryg- og sideben, derefter vendes silden om “på maven” og skindet rulles forsigtigt af.
Den røgede sild lægges på brødet, en løgring anbringes på midten og deri en æggeblomme.
Drys solen fra Gudhjem med fintklippet purløg og læg en krans af hakket radise rundt om løgringen.
Skriv et svar