Her er opskriften på en højrebskotelet med tomatsalat. Opskriften giver 4 portioner.
Ingredienser
2 højrebskoteletter á ca. 700 g pr. stk
OLie
75 g smør
Salt og peber
Tilbehør
Flutes
Brøndkarse
Tomatsalat (se opskriften via linket)
Fremgangsmåde
Få højrebskoteletterne udskåret af tykrebet nærmest tykkammen.
Skær nogle snit i fedtkanten, så koteletterne ikke krymper under stegningen. Aftør kødet med køkkenrulle.
Varm en tykbundet pande op med lidt olie, højst 1-2 spsk. Brun koteletten under meget stærk varme på begge sider. Tag den af panden.
Tør panden af med køkkenrulle. Brun smørret og læg koteletterne på. Steg dem 5-7 minutter på hver side, afhængigt af kvalitet, tykkelse og hvor rødt man ønsker kødet. Vend ofte kødet under stegningen. Drys salt og friskkværnet peber på mod slutningen af stegetiden. Læg kødet nogle minutter på forskærerbrættet, inden udskæring, så kødet kan samle saften.
Servering
Skær kødet i tynde skiver på skrå. Server det med lune sprøde flutes, brøndkarse og med denne opskrift på tomatsalat.
Variation af tilbehør
Giv smørristede pillekartofler og blandet grøn salat til. Kog panden af med bouillon, øl eller rødvin og tilsæt lidt hakket løg, timian eller basilikum og indkøg pandeskyen 5-10 minutter. Si skyen og smag den til med en lille klat lys fransk dijonsennep, salt og peber. Sovsen kan jævnes med lidt meljævning eller piskefløde.
Tips og tricks
Højrebskoteletter skåret af den del af højrebet som kaldes tykrebet har mere fedtbræmme, som bevirker, at kødet har større smagsfylde og ikke så let bliver tørt. Fedtet kan man jo skære af, inden man spiser det. Prisen på koteletter skåret fra denne ende af højrebet er også væsentligt lavere, end hvis de blev skåret fra den anden ende.
Højrebskoteletter er også meget velegnede til grillstegning, det være sig en havegrill, pandegrill eller i ovnen.
Skriv et svar