Her er en af sommerens klassikere: Frikadeller med kold kartoffelsalat. Det tager ca. 40 min. at lave denne ret, og den rækker til 4 personer.
Ingredienser
1 gult løg
1 æg
4 spsk. hvedemel
4 spsk. mælk
Havsalt
Friskkværnet sort peber
Olivenolie
750 g nye kartofler
400 g skyr eller fromage frais
1 spsk. rapsolie
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 bdt. purløg
Lidt citronsaft
Et anstrøg lyst rørsukker
1 bk. cherrytomater
Fremgangsmåde
Rør kødet med revet løg, æg, mel, mælk, salt og peber. Form deller, og steg dem på panden eller ovnsteg ved 200 grader i 20 minutter.
Kog og pil kartoflerne, lad dem afkøle, og skær dem i halve eller i skiver.
Rør skyr eller fromage frais med olie, finthakket skalotteløg, fintrevet hvidløg og klippet purløg, citronsaft, salt, peber og lidt sukker. Smag til.
Vend kartoflerne i cremen, og anret salaten med halve cherrytomater.
Skriv et svar