Her er opskriften på en grønsagsgryde med flæsk. Gryderetten passer til 4 personer.
Ingredienser
500 g magert stribet flæsk
2 tsk salt
Paprika
4 løg
1 rød og 1 grøn peberfrugt
½ agurk
2 fennikel
2 spsk olie
2 spsk tomatpuré
1 dl bouillon
1½ dl fløde
Fremgangsmåde
Skær flæsket i strimler og krydr med salt og paprika. Pil løgene og skær dem i skiver. Striml peberfrugterne, husk at fjerne kernerne.
Skræl agurken og skær den i terninger.
Skær top og rodskive af fennikelen og skær den i meget tynde skiver.
Varm olien op i en pande. Brun først kødstrimlerne let sammen med løgene, ca. 5 minutter. Tilsæt derefter peberfrugt, agurk og fennikel. Rør tomatpureen med bouillon og fløde. Hæld denne blanding i panden, rør godt rundt og lad retten småsimre under låg ca. 10 minutter.
Serveres med groft brød.
Skriv et svar