Her er en hverdagsopskrift på en ret med hakket kød og krydderurter. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
300 g hakket oksekød
4 skiver bacon
1 løg
1 rød peberfrugt
1 spsk olie
3 spsk tomatpuré
Vand
1 tsk salt
Peber
1 tsk krydderurter (f.eks. timian, merian, basilikum)
Nogle dråber kinesisk soya
Fremgangsmåde
Striml baconskiverne. Pil og hak løget fint. Tag kernerne ud af peberfrugten og skær den i terninger.
Varm olien i en pande og steg bacon og løg. Skru op for varmen og brun det hakkede kød under omrøring.
Tilsæt peberfrugtterningerne og tomatpuré udrørt i lidt vand. Smag til med salt, peber, krydderurter og soya.
Lad det hele småstege under låg 5-10 minutter.
Serveres med spaghetti, løse ris eller kartofler og en grøn salat.
Tip: Hvis der bliver noegt til overs, kan det blandes med kogte, løse ris og reven ost. Så har man en god risotto. Server den meget varm med grøn salat. Så du kan med fordel lave en stor portion af ovenstående ret.
Skriv et svar