Her er en dejlig opskrift på nogle kødboller i krydderurtesauce. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
1 rundstykke eller 2 skiver franskbrød
125 g hakket oksekød
1 ds sardiner i olie (rensede for skind og ben)
Salt
Paprika
Cayennepeber
Karry
4 spsk små osteterninger
4 spsk hakket persille
2 æg
ca. 100-125 g smør
ca. 1 dl finthakkede forskellige krydderurter
ca. 1 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Opblød brødet i lunkent vand og pres væden af. Mos sardinerne med olien og rør det med det hakkede kød, ost, persille og æg. Smag til med krydderier, men vær forsigtig med karry og cayennepeber.
Tril små kugler af farsen og steg dem i halvdelen af smørret. Ryst panden af og til så kuglerne forbliver runde.
Kom resten af smørret på panden, lad det bruse op og tilsæt krydderurterne og fløde.
Lad saucen koge lidt ind, hæld det over bollerne og lad det blive koldt.
Tip: Hvis du ikke bryder dig om sardiner eller ost, kan det udelades.
Skriv et svar