Her er en spændende mexicansk opskrift på fyld til taco. Opskriften rækker til 4 personer.
Ingredienser
250 gram magert hakket svinekød (max. 10% fedt)
1 løg
1 fed hvidløg
1/2 spiseskefuld olie
1/2 dl tomatpure
2 teskefulde kryddermix (f.eks. taco)
Evt. 1 lille moden mango
Salt og peber
6 tacoskaller
3-4 tomater (250 gram)
1 lille løg (evt. salatløg)
200 gram majs
1 teskefuld appelsinskal
1 spiseskefuld vineddike
1 spiseskefuld appelsinsaft
1 1/2 spiseskefuld olie
Salt og peber
Peberfrugt
Bønnespirer
Evt. 1 spsk reven ost
Fremgangsmåde
Skær et låg af tomaterne. Ryd for kerner og skær tomatkødet i tern. Pil og hak løget. Tomater, løg og majs blandes sammen i en skål. Riv appelsinskallen og bland den sammen med de øvrige ingredienser til dressingen. Smag til med salt og peber.
· Dressingen hældes over grøntsagerne og der blandes godt. Løg og hvidløg hakkes fint. Svits løg og kød på panden i olie ved god varme. Tomatpure, kryddermix, evt. mangostrimler, salt og peber tilsættes og det hele småsteger i 3-4 minutter. Smag til med salt og peber.
Kom kødfyldet i tacoskallerne og pynt med strimler af peberfrugt, bønnespirer samt evt. lidt revet ost.
Hæld væden fra tomatrelishen inden servering.
Skriv et svar