Hvis du har forskellige rester i køleskabet som du ikke lige ved hvad du kan bruge til, så er en god idé at lave en pizza. Her har du store muligheder for at variere fyldet og dermed få brugt nogle af de ting du ellers har i køleskabet.
Ingredienser
Til bunden
½ pk gær
4 dl lunkent vand
4 tsk salt
6 tsk olivenolie
640 g hvedemel
Lidt durummel (til udrulning)
Fyld
Her kan du lade kreativiteten råde. Brug gerne rester som du måtte have i køleskabet. Pølser, skinke, ananas, parmasanost, krydderurter og meget andet.
Varier gerne fra gang til gang, så du altid kan få en pizza som lige passer til dig denne gang, og hvor du kan få brugt lidt af det fra køleskabet.
Fremgangsmåde
Rør gær, vand og salt sammen i en skål. Tilsæt olivenolie og rør igen.
Lad blandingen stå i 10 min. et lunt sted.
Tilsæt hvedemel og ælt.
Dæk skålen til, og lad dejen hæve 1½ time.
Varm ovnen op til 250 grader.
Drys durummel på en ren bordplade og rul dejen ud til 1-2 bunde.
Fordel olivenolie og tomatsauce på bundene.
Fordel fyldet på bundene og kom ost ovenpå.
Bag dem i 10-15 minutter indtil osten er let gylden.
Skriv et svar