Sverige er blandt meget andet, kendt for deres kødboller, eller köttbullar som de kaldet det. Her er en opskrift så du kan gøre dem kunsten efter. Opskriften giver kødboller til 4-6 personer.
Ingredienser
200 g skært oksekød
100 g kalvekød
100 g svinekød
2 dl fløde
1 dl rasp
1 æg
½ finthakket løg
Friskmalet sort peber
Salt
rigeligt smør til stegning
Fremgangsmåde
Læg raspen i blød i fløden.
Befri kødet for sener og hinder og kør det 3-4 gange igennem kødmaskinen. De sidste 2 gange med rasp og fløde.
Brun de finthakkede løg let på panden i lidt smør og rør dem i farsen sammen med ægget. Rør godt, tilsæt evt. en smule vand for at få den rette smidige konsistens. Smag til med salt og peber.
Tril farsen til boller på størrelse med valnødder. Det er bedst at trille alle bollerne, inden man begynder stegningen.
Bollerne steges i rigeligt nøddebrunt smør og panden rystes af og til så bollerne bliver ved med at være runde.
Serveres med hvide bønner (på dåse) smagt til med tomatpuré, estragon, timian og andre urter eller Baked beans (fra dåse).
Skriv et svar