Her er opskriften på tyske kødboller. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
125 g smør
50 g blåskimmelost (Danablu)
2 fintsnittede løg
500 g hakket svinekød
250 g hakket oksekød
2 æg
2 spsk rasp
4 spsk hakket persille
6 spsk olivenolie (eller anden madolie)
Salt og peber
Fremgangsmåde
100 g smør røres blødt og røres så med osten til det hele er cremeagtigt.
Resten af smørret smeltes på en pande og løgene gyldnes, men må ikke brune.
Kødet æltes med æg, rasp, hakket persille og smages til med salt og peber. Det skal æltes godt igennem og stilles køligt ca. ½ time. Så rulles farsen ud på en melstrøet plade i ca. 2 cm tykkelse, og den deles i ikke for store ensartede firkanter.
På midten af hver firkant anbringes en lille tsk ostesmør, hverefter kødet trilles til kugler (med melede hænder) og steges ca. 8 minutter i hed olie.
Server kødbollerne varme med råkostsalat og evt. bagte kartofler.
Skriv et svar