Kartoffelsuppe som i de gode gamle dage da mormor lavede mad. Suppe med kartofler og grønsager.
Ingredienser:
½ kg kartofler
100g selleri
1 stor porre
1 fint hakket løg
15g smør/margarine
1½l hønsekødssuppe uden grønsager
salt, hvid peber
Pynt:
Stegt bacon
Fint hakket purløg
Fremgangsmåde:
Skræl kartofler og selleri.
Skær begge dele i terninger.
Rens porren og skær den i tynde ringe, tag de grønne ringe fra til pynt.
Hak løget fint.
Smelt smørret i en tykbundet gryde og tilsæt alle grønsagerne. Lad dem snurre lidt uden at brune.
Tilsæt kogende hønsekødssuppe.
Skum suppen når den koger. Lig låg på og lad suppen småsnurre 20-30 min.
Gnid suppen igennem en sigte eller igennem en blender.
Hæld suppen tilbage i gryden og pynt med porrer og stegt bacon og purløg.
Skriv et svar