Her er en kinesisk risret der er forholdsvis nem at lave.
Til 4 personer.
Ingredienser:
½kg magert svinekød (fra skinke eller bov)
3 porrer
1 grøn peberfrugt
½dl vindruekerneolie
2spsk kinesisk soja
½liter vand
1 bouillonterning
250g grønne ærter
1 tsk salt
1 tsk peber
250g bønnespirer
Tilbehør:
Løse ris
2 skivende bananer
1 dl rosiner
1 dl kokosmel
Fremgangsmåde:
1) Skær kødet i tynde strimler.
2) Skyl porrerne rene for jord m.m. og skær dem i tynde skiver.
3) Skær peberfrugten i tynde skiver og fjern kernerne.
4) Hæld olien i en gryde og lad den blive varm. Kom kødet i og lad det brune godt af, mens du rører rundt.
5) Kom porrer og peberfrugt i og tilsæt kinesisk soja, vand og bouillonterning.
6) Læg låg på gryden og lad retten koge ved svag varme i 40 min.
7) Kom ærgerne i gryden og drys salt og peber på. Varm det hele igennem.
8) Kom bønnespirerne i til sidst, de skal kun lige varmes igennem.
Servér retten med sammen med tilbehøret, som du har sat frem i små skåle.
John Alex Hvidlykke skriver
Opskriften er en lækker og meget ukompliceret måde at give sig selv og børnene en smag for det orientalske køkken.
Men ristaffel er altså *ikke* en kinesisk opfindelse. Retten eller rettere retterne stammer oprindelig fra Indonesien, og navnet er en hollandsk ide:
http://en.wikipedia.org/wiki/Rijstaffel
Hanne Gregersen skriver
Jamen hvor er det dog perfekt lige at få henvisning til historien bagved også :-) Tak…
Men derfor går retten jo alligevel under navnet kinesisk ristaffel mange steder. Men nu kan vi jo så fortælle at Kinesisk ristaffel faktisk kommer fra Indonesien :-)