Opskriften til kylling med glaserede løg er beregnet til 6 personer.
Ingredienser
1 poulard (1,5 kg)
1 kvist rosmarin
Salt og peber
1 spsk olie
150 g smør
125 g røget bacon
750 g kartofler i tern
20 små løg
2 spsk sukker
250 g små champignon
1/4 kop hakket persille
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 220 grader.
Skyl krydderurterne og læg dem inden i poularden, krydr med salt og peber og sæt poularden op. Gnid den med olie, kryddr igen og sæt den i ovnen. Vend den, når den har stegt i 15 minutter og dryp den med kødkraften (tilsæt om nødvendigt 1 spsk vand). Steg den i 15 minutter, vend den og dryp igen. Steg den i 25 minutter mere, dryp den flittigt.
Imens skæres baconen i strimler. Svits den i 2 spsk smør. Skub den til side og steg kartoflerne gyldne i samme fedtstof. Pil løgene og læg dem i bunden af en stor pande. tilsæt 60 g smør, 1 knivspids salt, sukker og vand, så løgene er halvt dækket. læg pergamentpapir eller bagepapir over og bring det i kog. Løgene er færdige, når vandet er fordampet og sukkeret er blevet til karamel. Glasér løgene heri.
Bland champignonerne med de ristede kartofler og bacon og steg det færdigt. Læg det sammen med løgene på et fad og læg poularden ovenpå. Lav en sauce af kødkraften i bradepanden.
Drys med hakket persille.
Skriv et svar