Her er opskriften på citronkylling. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
1 stor kylling på ca. 1200 g
2 citroner
1 spsk olie
1 dl bouillon
1-2 kviste timian
1-2 gulerødder
25 g smør
½ dl fløde
Salt og peber
Fremgangsmåde
Del kyllingen i kvarte eller ottendedele og tør stykkerne med køkkenrulle. Læg kyllingestykkerne i et halvdybt fad og hæld saften af de 2 citroner over. Lad det trække et par timer i køleskab.
Dup kyllingestykkerne tørre i køkkenrulle og brun dem i olien i en gryde. Drys med salt og peber. Tilsæt citronsaften, bouillon, timian og gulerødder skåret i stave. Lad kyllingen småsimre mør under låg i ca. 50 minutter.
Tag kyllingestykkerne op på serveringsfad og hold dem varme under låg. Pisk smør og fløde i skyen og smag til med salt og peber. hæld skyen over kyllingen. Server løse ris eller små persillekartofler til.
Skriv et svar