Her er en opskrift på en helstegt kylling med ris, blandet salat og hjemmelavet dip. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
1 kylling (ca. 1300 g)
3 tsk tandooripulver
4 tsk groft salt
½ tsk friskkværnet peber
6 spsk vegetabilsk olie
Hjemmelavet dip
1 bg creme fraiche 18%
1 spsk stærk mangochutney
2 spsk citronsaft
2 spsk klippet purløg
Tilbehør
Basmatiris
Blandet salat
Fremgangsmåde
Bland tandooripulver, salt og peber med olie i en lille skål.
Anbring kyllingen i en bradepande (evt. på en rist) og pensl den omhyggeligt med olieblandingen.
Kom en smule vand i bunden af bradepanden og steg kyllingen i ca. 1 time i en forvarmet ovn ved 200 grader. I starten vender du kyllingen med brystet opad, og efter en halv times tid vender du den, så den nu har brystet nedad. Flere gange undervejs pensler du kyllingen med olieblandingen.
Hjemmelavet dip
Bland en dip af creme fraiche, mangochutney, citronsaft og purløg i en skål.
Servering
Del kyllingen i mindre stykker, anret den på et fad. Server den sammen med den hjemmelavede dip, salat og kogte ris.
Skriv et svar