Opskriften på Kylling Maryland er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
4 kyllingelår
Mel, Salt, Peber
1 sammenpisket æg
1 kop rasp
Olie
Majsklatkager:
1 kop mel
1 knsp salt
1 tsk bagepulver
1 æg
1 knsp peber
½ kop mælk
1 kop majs (evt. fra dåse)
Tilbehør:
4 mellemstore bananer
Smør eller margarine
2 skiver bacon
Fremgangsmåde
Vend kyllingelårene i mel tilsat salt og peber, derefter i sammenpisket æg og rasp. Varm olien op i en frituregryde til 190 grader. Steg kyllingelårene i 12-15 minutter afhængig af størrelsen. Tag dem op, når de er møre og gyldne og læg dem på fedtsugende papir (eller køkkenrulle). Hold dem varme.
Majsklatkager:
Bland mel, salt og bagepulver i en skål. Bland æg og peber med en smule mælk. Lav en fordybning i melet og hæld æggeblandingen i. Kom melet i lidt ad gangen og rør, til dejen er glat. Spæd med mælk, til dejen har den rette konsistens. Rør jamskornene i. Kom en smule olie på en pande og læg 2-3 spsk af blandingen på som små klatter. Steg dem gyldne på begge sider og lad dem dryppe godt af.
Skær bananerne i skiver på langs og steg dem i en smule olie i 3 minutter, til de er gyldne. Skær baconskiverne i 4 stk. Rul dem sammen og luk dem med tandstikkere. Steg dem i 3-4 minutter, tag dem op og fjern tandstikkerne.
Server kyllingelårene med bananer, majsklatkager, baconruller og krydret Sydstatssauce.
Skriv et svar