Her er en dejlig opskrift på kylling med mandler. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
1 stor gulerod
100 g champignon
3 stilke bladselleri
6 skalotteløg
100 g bambusskud (dåse)
4 stk kyllingebryst
1 æggehvide
1 spsk maizenamel
1 tsk salt
1½ spsk tør sherry
Olie
100 g smuttede mandler
1 tsk revet frisk ingefær
Sauce:
3 spsk maizenamel
1 1/3 kop hønsebouillon
1 spsk kinesisk soya
1 spsk tør sherry
Fremgangsmåde
Sauce:
Bland maizena med lidt bouillon, kom det i gryden sammen med resten af ingredienserne til saucen, bring det i kog og lad det snurre under omrøring i 3 minutter. Skær guleroden i skiver, champignonerne i kvarter, sellerien og skalotteløgene i skiver og bambusskuddene i passende stykker.
Fjern skindet og tag benene ud af kyllingen. Skær kødet i terninger. Bland æggehviden med maizena, salt og sherry. Vend kødet heri og frituresteg det i olie, til det er gyldent. Rist mandlerne i olie, til de er gyldne. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir (køkkenrulle f.eks.). Kom gulerødder og ingefær i og steg dem i 1 minut. Tilsæt resten af grønsagerne og vend dem over stærk varme, til de er møre, men faste.
Tilsæt sauce, kylling og mandler og varm det igennem.
Server straks på et lag kogte nudler.
Skriv et svar