Her er en god opskrift på nogle marinerede kyllingelår, som du kan bruge når du får gæster eller til hverdag. Opskriften passer til 4 personer.
Ingredienser
12 dybfrosne kyllingelår (underlår)
2 strøgne spsk mel
6 spsk olivenolie (eller anden olie)
2 finthakkede løg
ca. 1 dl hvidvin
2 spsk karry (efter smag)
Friskmalet sort peber
2 spsk hakket Mangochutney
2 spsk hakket persille
2½ dl mælk
Fremgangsmåde
Kyllingelårene tøs op, tørres i køkkenrulle og vendes i mel.
Varm olien til den begynder at ryge, kom karry i og “brænd den af”, derefter finthakkede løg, der koges med uden at blive sprøde og til sidst hældes hvidvinen over.
Lad det hele småkoge ved meget svag varme 3-4 minutter og tag så gryden af ilden.
Nu røres chutneyen og persillen i, saucen køles en smule af, hvorefter kyllingelårene lægges i, og det hele stilles køligt i 8-10 timer.
Kyllingelårene tages op, den overflødige sauce stryges af og tilbage i saucen, og de steges nu på olieret grillpande 15-20 minutter. De skal vendes ofte.
Imens blandes saucen med mælken, helst i blender, men håndmixer eller almindeligt piskeris kan også bruges.
Man kan servere kyllingelårene varme eller kolde.
Skriv et svar