Her er en dejlig opskrift på kylling i sur-sød sauce med sesam drysset over. Opskriften er beregnet til 4-6 personer.
Ingredienser
1 kylling
3 spsk blommemarmelade
1 spsk vineddike
2 kopper hønsebouillon
1/3 kop tør sherry
1 knsp kanel
1 spsk finthakket frisk ingefær
1 løg i kvarte
8 små champignoner
2 stilke bladselleri
230 g vandkastanier (dåse)
220 g bambusskud (dåse)
8 blommer (kan udelades)
3 spsk maizenamel
1 spsk sesamfrø
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader.
Parter kyllingen og læg den i et ovnfast fad.
Bland de følgende 6 ingredienser og hæld dem over. Dæk med folie og stil det i ovnen i 40 minutter. Tilsæt de næste 6 ingredienser og sæt det i ovnen igen i 15 minutter. Læg kylling og grønsager på et varmt fad. Jævn væden med maizena rørt op med lidt vand.
Bring det i kog og lad det snurre i 2 minutter. Hæld det over kyllingen.
Drys med sesamfrø og server med løse ris.
Skriv et svar