Fedtreduceret lasagne, med masser af grøntsager, som smager rigtig dejligt.
Ingredienser:
Kødsauce:
2 finthakkede løg
3 fed finthakkede hvidløg
2 groftrevne gulerødder
½ groftrevet squash
1 finthakket gul peberfrugt
400 g hakket oksekød
1 spsk olie
2 laurbærblade
1 tsk basilikum
1 tsk timian
1 tsk oregano
3-4 dl oksebouillon
1 ds flåede tomater
70 g tomatpuré
salt og peber
Bechamelsauce:
6-7 dl minimælk
2 spsk maizena
100 g fedtfattig revet ost
lidt revet muskatnød
salt og hvid peber
lasagne plader
50 g revet fedtfattig ost
Fremgangsmåde:
Klargør grøntsagerne som nævnt.
Svits løg og hvidløg i olie. Tilsæt det hakkede kød og brun det. Tilsæt gulerødder og svits videre et par minutter.
Tilsæt krydderier, bouillon, flåede tomater, og tomatpuré.
Lad det simre med låg ved svag varme i 20 min.
Tilsæt squash og peberfrugt, når der er 10 min tilbage af kogetiden. Smag til med salt og peber.
Rør maizena ud i mælken og varm det op. Kog saucen igennem i 5 min. Saucen skal være ret tyk.
Tilsæt revet ost og smag saucen til med muskatnød, salt og peber.
Smør et ovnfast fad med olie. Smør en smule bechamelsauce i bunden af fadet.
Læg lasagne plader, kødsauce og bechamelsauce lagvis. Det er vigtigt at der er nok bechamelsauce til at dække overfladen med, så spring evt et lag af saucen over i midten. Drys revet ost over som det sidste.
Stil lasagnen i en forvarmet ovn ved 2oo grader i ca 40 min. Lad den hvile 5 minutter inden udskæring.
Hanne Kristensen skriver
Hej, jeg kunne godt tænke mig at vide hvor mange personer denne portion rækker til. Skal nemlig lave til 70 pers. på torsdag den 11. 7.
På forhånd tak.
Steffen skriver
Hej Hanne
Denne opskrift rækker til 4 personer.
Joey H. skriver
Kan man bruge andet end Maizena til bechamel saucen?