Her er opskriften på riskugler med oksetunge og spegepølse. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
250 g grødris
Salt
Friskmalet hvid peber
2-3 trekanter neutral smelteost
100 g finthakket spegepølse
100 g finthakket kogt oksetunge
2 spsk hakket persille
Rigeligt fedtstof til stegning
Fremgangsmåde
Risene koges i 1 liter letsaltet vand i 16 minutter, vandet hældes fra, risene smages til med salt og peber og stilles igen på varmen, for at tørre, i 4 minutter, naturligvis uden låg på gryden.
Smelteosten moses med en gaffel og røres omhyggeligt sammen med spegepølse, tunge og persille. Ostemassen skæres ud i små boller med en teske, der dyppes i kogende vand mellem hver udskæring.
Skyl hænderne i koldt vand og tril ostebid ind i ris, til det danner en lille kugle, og læg efterhånden kuglerne til tørre på et bræt. De skal tørre ca. 20 minutter, hverefter de steges i rigeligt fedtstof i ca. 10 minutter, eller til de er gyldne over alt. Sørg for at de beholder kugleformen.
Istedet for kogt tunge kan skinke anvendes.
Skriv et svar