Her er en dejlig opskrift på blomkålssuppe med radiser og purløg. Opskriften kan laves på ca. 25 min. og rækker til 4 personer.
Ingredienser
1 blomkål
Rapsolie
Havsalt
2 dl varm mælk
1 spsk. piskefløde
Friskkværnet sort peber
1 bdt. purløg
1 bdt. radiser
Tilbehør
Godt rugbrød (dryp eventuelt med olie, smør med hvidløg, og rist brødet)
Fremgangsmåde
Skær kålen groft. Kom den i en gryde, dryp med lidt olie, og drys med lidt salt. Hæld en liter kogende vand over, og lad kålen koge mør i 10 minutter.
Blend suppen med mælk, fløde og 1 spsk. rapsolie. Smag til med salt og peber.
Gør radiserne i stand, og skær dem i fine skiver. Klip purløgene tæt.
Anret suppen i varme suppeskåle eller glas, og kom radiseskiver og klippet purløg på toppen.
Skriv et svar