Her er opskriften på en dalmatinsk bønnesuppe. Suppen er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
350 g tørrede hvide bønner
50 g kogeflæsk (evt. bacon)
2 fintsnittede løg
4 flåede, grofthakkede tomater
2-3 spsk tomatpuré (italiensk)
Paprika
Salt
Sellerisalt
Friskmalet hvid peber
ca. 1 spsk kødekstrakt (eller efter smag)
4 spsk fløde
Fremgangsmåde
Bønnerne sættes i blød natten over i rigeligt koldt vand.
Næste dag sættes bønnerne over i ca. ½ liter vand (usaltet) og koges til de er meget møre.
Flæsket skæres i små terninger, der steges gyldne og sprøde sammen med løgringene på en hed pande, så tilsættes tomaterne, tomatpureen, kødekstrakten, det hele blandes godt og tilsættes så bønnerne.
Lad suppen koge igennem under stadig omrøring og smag så til med krydderierne.
Lige inden serveringen hældes fløden i suppen.
Tip: Istedet for de tørrede hvide bønner, kan du også bruge hvide bønner fra dåse, så går det meget hurtigere, da de ikke skal stå i blød natten over.
Skriv et svar