Gullaschsuppe er en klassiker fra Ungarn. Her er opskriften beregnet til 4 personer.
Ingredienser
500 g skært oksekød
15 g margarine
3 skiver bacon
2 løg
3 spsk koncentreret tomatpuré
1½ l vand
4 kartofler
1 spsk paprika
1½ tsk salt og peber
1 tsk kommen
2 peberfrugter
4 tomater
Creme fraiche (18%)
Fremgangsmåde
Skær kødet i små terninger og brun dem i en gryde i smørret. Skær baconen i strimler og svits dem med.
Pil og hak løgene og kom dem i gryden sammen med tomatpuré, vand, kartofler skåret i terninger, paprika, salt, peber og kommen. Kog suppen under låg i ca. 45 minutter til kødet er næsten mørt.
Skær peberfrugterne i strimler. Skold og flå tomaterne og skær dem i kvarte. Kom tomater og peberstrimler i suppen og kog den yderligere 10 minutter. Server suppen sammen med iskold creme fraiche.
Skriv et svar