Her er opskriften på en spansk suppe. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
1 finthakket løg
2 store, flåede, hakkede tomater
2 spsk olivenolie
1-2 fed knust hvidløg (brug hvidløgspresser)
1 laurbærblad
2 spsk finthakket kogt skinke
2 spsk finthakket persille
60 g langkornede ris
½ dl hvidvin
1 knsp safran
½ tsk citronsaft
3/4 l bouillon (klar suppe terning)
8 dybfrosne jomfruhummerhaler
8 kogte blåmuslinger (fra dåse)
1 hårdkogt æg, finthakket
Finthakkede pebermynteblade (kan undværes)
Fremgangsmåde
Olien varmes op på en pande og løg, hvidløg og laurbærblad koges heri i ca. 5 minutter ved svag varme, så kommes skinke, tomater og persille i, varmen skrues lidt op, og det hele koges endnu 5 minutter under stadig omrøring.
Risene, hvidvinen, safran og citronsaft sættes over med bouillonen og koges ved svag varme, under låg, i ca. 15 minutter, så kommes grønsagsblandingen fra panden i og til sidst jomfruhummerhalerne og muslingerne, og suppen koges endnu 3-5 minutter, til alt er gennemvarmt.
Lige inden serveringen drysses det hårdkogte æg og pebermyntebladene over suppen.
Skriv et svar