Her er en opskrift på hjemmelavet blommemarmelade.
Ingredienser
1½ kg modne blommer
750 g – 800 g lyst rørsukker
½ spsk citronsaft
Herudover skal du bruge 4-5 glas á ca. 3 dl til at putte marmeladen i bagefter.
Sådan laver du hjemmelavet blommemarmelade
Skyl blommerne, halver dem og fjern stenene. Knæk 15 af blommestenene med en nøddeknækker og tag kernerne ud. Kom blommerne i en gryde sammen med blommekerner, ⅔ af sukkeret, citronsaft og 1 spsk vand. Læg låg på og bring det langsomt i kog. Skum det omhyggeligt. Lad blommerne simre blidt indtil de er ved at være kogt ud (ca. 20 min.). Smag til undervejs med resten af sukker. Skum flere gange undervejs. Lad det simre blidt til det er som en lidt tynd grød. Fordel marmeladen i rene og tørre glas og luk dem med det samme.
Skriv et svar