Her er en opskrift på en kalvesteg der tilberedes i mikroovn. På den måde sparer du en masse tid i ovnen. Her er kun en ovntid på 8 minutter. Opskriften rækker til 2-3 personer.
Ønskes kødet brunt, kan det brunes ved stærk varme på en tør stegepande inden kogning i mikrobølgeovnen. Kødet kan også pensles med sojasauce.
Ingredienser
400 g kalvefilet uden ben
Salt og peber
Sådan laver du kalvesteg i mikroovn
Befri kødet for eventuelle sener og hinder. Tril kødet i nykværnet peber og stik et mikrobølgeovnstermometer midt i stegen. Læg kødet på en omvendt tallerken i et fad.
Kog ved 300 watt i 4 minutter. Drej kødet og kog videre i 4 minutter ved 300 watt, eller indtil termometret viser ca. 60 grader.
Drys kødet med salt og lad det hvile pakket i alufolie ca. 10 minutter, før det skæres i skiver. Under hvilet stiger kødets midtertemperatur et par grader.
Skær kødet i tynde skiver og server en god varm sauce til sammen med kartofler og grønsager.
kims skriver
tusind tak, for det var svært og finde en opskrift via mikrobølgeovn