Du kan sagtens lave kyllingefrikassé i mikroovnen, hvis du følger denne opskrift. Opskriften er beregnet til 3 personer.
Ingredienser
1 kylling
1 dl vand
2 gulerødder i tern (200 g)
1/4 blomkålshoved i buketter (150 g)
1 skive rodselleri i tynde strimler (50 g)
2 spsk mel
1 dl fløde eller mælk
½ tsk salt
hvid peber
1-2 spsk citronsaft
hakket persille til pynt
Fremgangsmåde
Del kyllingen i 8 stykker og læg dem i et bredt fad. Læg de tyndeste dele mod midten. Hæld vand ved.
Kog under låg i 6 minutter ved 500 watt. Tilsæt gulerødder, blomkål og sellerirod.
Kog videre i 10 minutter ved 500 watt. Rør mel og fløde til jævning og hæld den i fadet under omrøring. Tilsæt salt.
Lad frikasséen koge videre under låg i ca. 4 minutter ved 400 watt, til saucen er jævn. Rør i retten en gang under kogningen.
Smag til med peber og citronsaft. Drys hakket persille over til sidst.
Skriv et svar