Her er en opskrift på en figen-appelsin-salat. Kan du ikke skaffe friske figner, kan de erstattes med kiwier. Opskriften er beregnet til 2 personer.
Ingredienser
4 friske figner
2 appelsiner
2 spsk morgendrys
Saft af 1 appelsin
1 håndfuld salatblade (feldsalat eller mangold)
Sådan laver du en figen-appelsin-salat
Del hver figen i 4 stykker. Læg hver appelsin på et spækbræt over en skål, så saften kan samles op.
Skær en 2 cm tyk skive af hver ende – helt ind til frugtkødet. Fjern skal og den hvide hinde med en skarp kniv. del appelsinerne og fileter ved forsigtigt at skære ned mellem hinderne og frugtkødet med en lille skarp kniv. Skær ind over en skål, så saften samlet op.
Bland figner og appelsinfileter med morgendrys og anret på salatblade. Hæld appelsinsaft hen over salaten.
Tips
Morgendrys er en blanding af finthakkede tørrede figner, solsikkekerner, sesamfrø, fint hakkede mandler og hele græskarkerner.
Skriv et svar