Her er opskriften på en dejlig grøn aspargessalat som passer som tilbehør til fisk, pastaretter og kylling. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
1 bundt grønne asparges (ca. 500 g)
50 g rucola
Basilikumolie
1 potte frisk basilikum
1 fed hvidløg
1 dl olivenolie
Saft af 1 citron
Salt og peber
Sådan laver du aspargessalat med basilikumolie
Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Damp dem i ca. 2 minutter, hældt koldt vand over og afdryp. Skær de afdryppede asparges i lange snitter. Skyl og slyng rucola. Anret asparges og rucola på et fad.
Kom basilikum, presset hvidløg og olie i en blender. Kør til en grøn olie. Smag olien til med citronsaft. Dryp olien over aspargessalaten.
Servér salaten som et deljigt tilbehør til f.eks. fisk, pastaretter eller kylling.
Skriv et svar