Her er opskriften på en dejlig chokoladecreme.
Ingredienser
150 g mørk chokolade
50 g lys chokolade
225 g uht-fløde (fløde der er behandlet og homogeniseret madlavningsfløde med en fedtprocent på ca. 15% fedt)
100 g nougat
1 stang vanilje
Fremgangsmåde
Smelt chokolade og nougat. Kornene skrabes ud af vaniljestangen og koges med fløden. Stangen kan koges med fløden, men tages op, når de andre ingredienser kommes i. Kog fløden op med vanilje (husk at røre rundt med en dejskraber) og skru derefter ned på svag varme.
Rør langsomt chokolade og nougat i gryden med fløden, tag gryden af komfuret og pisk derefter masser med håndmikser eller stavblender i ca. 1 minut.
Hæld cremen i et stort syltetøjsglas.
Chokoladecremen er rigtig god på friskbagt brød.
Skriv et svar