Opskrift på både kold og varm kartoffelsalat. Vi starter med den varme, den kolde variation kan du læse om nederst. Mængden er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
½ kg kogte pillede kartofler
2½ – 3 spsk smør eller margarine
2 store løg
1½ dl mælk, fløde eller kogevand fra grønsager
1 spsk eddike
Salt og peber
Fremgangsmåde
Skær de kolde kartofler i skiver. Smelt fedtstoffet og tilsæt de meget tyndt udskivede løg. Lad dem koge møre heri, men under ingen omstændigheder brune. Tilsæt væsken samt eddike, salt og peber og lad det koge i 5 minutter.
Bland forsigtigt kartoffelskiverne i og varm salaten igennem.
Server den varm.
Kold kartoffelsalat:
Tilbered salaten som ovenfor, men helst med fløde. lad den blive kold inden serveringen og drys med lidt fintklippet persille eller rosenpaprika.
Skriv et svar