Skal I grille? Så er en af de klassiske tilbehør, kartoffelsalaten. Lav den selv og oplev hvor meget bedre det smager end de købte.
Til 4 personer.
Ingredienser:
10 kartofler
1 tsk salt
½ agurk
1 dl ærter
2 spsk fintklippet purløg
2 spsk finthakket persille
Til dressingen:
2½ dl ymer eller ylette
1 dl mayonnaise
1 spsk citronsaft
1 tsk groft salt
1/4 tsk peber
Fremgangsmåde:
- Skyl kartoflerne, kom dem i en gryde og hæld vand i, så det lige dækker kartoflerne helt. Put saltet i. Læg låg ¨på gryden og kog kartoflerne i 20 minutter eller til de er møre.
- Skyl de kogte kartofler under koldt vand, så er de nemmere at pille. Lad kartoflerne blive helt kolde, imens du laver dressingen.
- Rør ymer og mayonnaise sammen i en skål og rør citronsaften i. Smag til med salt og peber.
- Skyl agurken og skær den i små tern. Optø ærterne, hvis du bruger frosne.
- Skær kartoflerne i skiver og kom dem i en skål sammen med agurk og ærter.
- Hæld dressingen over og drys med klippet purløg og hakket persille.
Kartoffelsalaten kan bruges som tilbehør til en lang række retter. Det er også rigtig godt til grillmad.
Skriv et svar