Her er opskriften på den klassiske rabarberkompot og agurkesalat. Dette fungerer perfekt som tilbehør til helstegt kylling. Opskriften her rækker til 4 personer.
Ingredienser
Agurkesalat
1 agurk
2 tsk fint salt
1 dl lager eddike
2 dl vand
2-3 spsk sukker
Friskkværnet peber
Rabarberkompot
250 g rensede rabarber
75 g sukker
Korn af 1/2 stang vanilje
Sådan laver du rabarberkompot og agurkesalat
Agurkesalat
Skær agurken i tynde skiver med en kniv, eller på et mandolinjern. Kom agurkeskiverne i en skål og drys med salt. Lad dem stå ca. 20 minutter. Skyl agurkerne fri for salt.
Rør eddike, vand og sukker sammen og vend med agurkeskiverne. Lad agurkesalaten trække smag så længe som muligt. Kværn peber over agurkerne.
Rabarberkompot
Skær rabarberne i små stykker á ca. 1-2 cm. Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde og kog ved svag varme i ca. 10 minnutter. Tag vaniljestangen op og afkøl kompotten.
Skriv et svar