Osteboller er en dejlig spise. Her er en opskrift til 4 personer.
Ingredienser
1/4 l vand
50 g smør
1 knsp salt
200 g mel
4 æg
150 g revet Emmenthaler ost
1 l planteolie eller anden friture
50 g smuttede, fintsnittede mandler
Fremgangsmåde
Vand, smør og salt koges igennem i en tykbundet gryde, den tages af ilden og melet kommes i på én gang og dejen røres til den er blank. nu sættes gryden igen på blusset, denne gang ved meget svaag varme, og man rører til stadighed i dejen, til den virker som en klump, hvorefter gryden igen fjernes fra varmen.
Rør et æg i dejen, lad den køle lidt af og rør så de andre 3 æg i, et ad gangen, og rør tilsidst den revne ost i. Mens frituren varmes op (den er klar til brug, når en stump franksbrød bliver brun med det samme, den kommes i), trilles små runde kugler af dejen, de vendes i mandelsnitterne, der trykkes fast, og koges så i ca. 4 minutter i frituren, til de er gyldne.
De spises varme med frisk salat, men kan også bruges som tilbehør til kød og vildt.
Skriv et svar