Her er en guide til hvordan du kan lave dine egne syltede asier. Du får ca. 4 glas á 1½ liter med denne opskrift.
Ingredienser
2 liter vand
250 g salt
4-5 asier, ca. 4-5 kg kg asier
250 g perle- eller skalotteløg
1 ¾ liter lagereddike
10-12 g tørret ingefær eller 4 små stykker
1 kg sukker
1 tsk hel sort peber
½ tsk hel hvid peber
4 stk. lang sort peber (syltepeber)
2 tsk sennepsfrø
1 lille tørret chili
4 dildskærme
Sådan laver du hjemmelavede syltede asier
Kog saltlagen og lad den blive helt kold.
Skyl, skræl og og flæk asierne. Udhul dem med en ske, tør dem i et rent viskestykke og læg asiebådene i en beholder. Hæld saltlagen over og lad det trække et døgn. Hold evt. asierne nede i lagen med en omvendt tallerken.
Tag asierne op og tør dem i et klæde. Fordel dem i de rene glas (evt. halveres asierne). Læg skalotteløgene i koldt vand i en times tid, så er de nemmere at pille. Pil dem. Kog eddike og sukker op, tilsæt løg og krydderier og lad det koge sammen i 4-5 min. Hæld den kogende lage over asierne og fordel krydderier og løg i glassene. Læg et stykke pergamentpapir over hvert glas og et viskestykke ud over dem alle og lad asierne blive helt kolde. Luk glassene til. Lad asierne trække køligt i mindst 3 uger før de spises.
Tips
Smagen af lang sort peber, også kaldet syltepeber, er helt speciel og meget aromatisk. Smagen er en del af den klassiske asiesmag. En gang var lang sort peber at finde på hylderne hos alle købmænd, nu er de aflange (2-3 cm) sorte frugtstande, blevet mere sjældne. Men de fås stadig i specielle krydderiforretninger.
Skriv et svar