Rødkålssalat kan bruges til mange ting, men er f.eks. perfekt til ribbenstegen eller flæskestegen til juleaften.
Ingredienser:
Rødkål
Appelsin
Kanel
Appelsinjuice
Eddike
Sukker
Vand
Fremgangsmåde:
Skær kålen, men ikke alt for fint.
Blancher den, det fjerner den værste kållugt.
Kom den i en gryde med to skiver appelsin, en halv stang kanel og en dl appelsinjuice.
Lad det hele koge stille i 20 min.
Tilsæt syltelage bestående af 1 del vand, 1 del sukker og 1 del eddike. Syltelagen skal fylde ca. 1/4 eller 1/3 af gryden.
Lad det hele koge igen i ca. 20 min.
Smag på den. den skal stadig have bid. Lad den stå mindst et døgn.
Pil krydderier og appelsiner op, før den lunes og serveres.
Rødkålssalaten smager rigtig godt til f.eks. flæskesteg eller ribbensteg.
Skriv et svar